poniedziałek, 7 listopada 2016

PAŁKI Z KURCZAKA Z ZIEMNIAKAMI I MARCHEWKĄ PIECZONE W RĘKAWIE

Pogoda za oknem typowo jesienna i chyba dopadło mnie jesienne lenistwo, więc wczoraj obiad, który piekł się praktycznie sam. Wystarczyło mięso i warzywa umieścić w rękawie i wstawić do piekarnika :) Mięso wyszło kruche i soczyste a warzywa przepyszne :) Polecam :)



Składniki:
* 7 ziemniaków
* 2-3 większe marchewki
* 6-7 pałek z kurczaka
* oliwa z oliwek
* ulubione przyprawy i zioła
* sól do smaku

Wykonanie:
Ulubione przyprawy, zioła i sól wymieszać z oliwą z oliwek, natrzeć tym mięso, odstawić na 2-3 godziny. W między czasie ziemniaki obrać ze skóry, pokroić na mniejsze, równe kawałki, tak samo marchewkę. Posypać solą i przyprawami, wymieszać. W rękawie umieścić mięso i warzywa. Szczelnie zamknąć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200'C i piec około godziny. Po tym czasie rozciąć rękaw i piec jeszcze około 20 minut ( do momentu aż warzywa będą miękkie).




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...