wtorek, 1 listopada 2016

RECENZJA KSIĄŻKI "STRĄCZKI" MARII BANACH

Jakiś czas temu zostałam szczęśliwą posiadaczką książki "Strączki", której autorką jest Maria Banach (właścicielka bloga gruszkazfartuszka.pl). 





Książka cieszy oko patrząc już na samą okładkę. Jest kolorowa, przejrzysta. Na samym początku jest kilka słów o warzywach strączkowych, natomiast każde danie zawiera krótki opis, składniki, sposób przygotowania oraz zdjęcie autorskie. 







Książka została podzielona na rozdziały:
1. Soczewica
2. Groch i groszek
3. Ciecierzyca
4. Fasola i fasolka
5. Bób
6. Soja

"Strączki" zawierają aż 88 przepisów na różne dania, np:
Pierogi z zieloną soczewicą, boczkiem i kurkami.
Sałatka z groszku, ogórka i koperku.
Hummus z mango i kokosem.
Wieprzowina z wolnowaru z czerwona fasolą.
Chłodnik z bobu.
Bagietka z klopsikami sojowymi.
I wiele innych. Gwarantuje, że każdy znajdzie coś dla siebie :)





















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...