wtorek, 22 listopada 2016

ROLADKI DROBIOWE ZE SZCZAWIEM I SEREM ZAWIJANE W BEKONIE

Pomysłów na roladki jest wiele. U mnie dziś na obiad były roladki ze szczawiem i serem. Przyznam, że nie spodziewałam się, że będą aż takie smaczne. Mięso jest kruche, soczyste, dodatkowo bekon i szczaw nadały roladkom niezwykłego smaku. Koniecznie spróbujcie :)



Do roladek wykorzystałam szczaw siekany, który otrzymałam od Dagoma.

Składniki:
* 2 połówki piersi z kurczaka
* sól i pieprz do smaku
* garść żółtego startego na tarce o dużych oczkach sera
* szczaw siekany
* plastry bekonu

Wykonanie:
Pierś z kurczaka rozkroić wzdłuż ale nie do końca. Roztłuc za pomocą tłuczka. Doprawić do smaku. Na środku wyłożyć szczaw i posypać serem. Mięso zawinąć z roladkę. Owinąć plastrami bekonu. Piekarnik nagrzać do 180'C. Roladki wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 50 minut, co jakiś czas obracając je na drugą stronę.
                           Smacznego :)








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...