środa, 29 marca 2017

MIGDAŁOWE MINI BABECZKI (IDEALNE DO KOSZYCZKA WIELKANOCNEGO)

Wielkanoc coraz bliżej. Dziś przygotowałam dla Was migdałowe mini babeczki, które doskonale nadają się do koszyka ze święconką a także jako dekoracja stołu wielkanocnego.
Szybkie i łatwe w przygotowaniu, nadają się również na co dzień do kawki :)



Do mini babeczek wykorzystałam masło migdałowe prażone od Primavika. Masło to doskonale nadało się do babeczek, delikatnie wyczuwalny jest migdałowy smak.

Składniki na 7-8 babeczek:
* 1 szklanka mąki pszennej
* 1/3 szklanki cukru
* 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 
* 70 ml oleju
* 50 ml wody
* 1 jajko
* szczypta soli
* 2 łyżki masła migdałowego

Wykonanie:
Jajko utrzeć z cukrem i szczyptą soli. Dodać kolejno olej i wodę, ponownie wymieszać. Następnie wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Na końcu dodać masło orzechowe, jeszcze raz zamieszać mikserem. Ciasto przekładać do foremek silikonowych na 3/4 ich wysokości. 
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170'C i piec około 25 minut.
Wystudzone babeczki można polukrować albo posypać cukrem pudrem.










http://www.primavika.pl/


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...