środa, 13 czerwca 2018

DIP SEROWY DO CHIPSÓW, KRAKERSÓW I INNYCH CHRUPKICH PRZYSMAKÓW

Szykuje się Wam babski wieczór, impreza ze znajomymi i zastanawiacie się co przygotować jako przekąski? Proponuję chrupkie przysmaki a do tego dip. Dziś mam dla Was propozycję na dip serowy z oregano na bazie serka topionego i żółtego sera. Pyszny, kremowy o konsystencji gęstej śmietany. Myślę, że idealnie sprawdziłby się również do potraw z grilla.




Składniki:
* 3 trójkąciki serka topionego bez dodatków
* 3 łyżki startego na tarce żółtego sera
* 3-4 łyżki mleka
* 1 łyżeczka oregano

Wykonanie:
Do garnka wlać mleko, dodać serki topione. Podsmażać na małym ogniu, ciągle mieszają aż serki się rozpuszczą. Dodać starty żółty ser i oregano, ponownie mieszać do rozpuszczenia sera. W razie konieczności dodać odrobinę mleka, dip musi mieć konsystencję gęstej śmietany.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...