SOCZYSTE KOTLETY Z PODUDZI KURCZAKA

Jedliście kiedyś kotlety zrobione z podudzi kurczaka? Jeśli nie to koniecznie musicie je zrobić. Są przepyszne, bardziej soczyste niż piersi z kurczaka, z mega grubą i kruchą panierką. Odkąd jadłam je pierwszy raz to sama bardzo często przygotowuję je w domu. Polecam :)



Składniki:
* 5 podudzi z kurczaka
* 2 jajka
* bułka tarta
* sól
* pieprz
* olej do smażenia

Wykonanie:
Z podudzi wykroić kość oraz skórę (jeśli skóra nie jest zbyt tłusta to ją zostawiam). Mięso lekko rozbić tłuczkiem przez woreczek. Posypać z obu stron solą i pieprzem (jeśli zostawiam skórę, przyprawiam tylko stronę mięsa).
W misce roztrzepać jajko, do drugiej miski wsypać bułkę tartą. Kotlety obtoczyć w jajku i bułce tartej 2 razy. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. 



1 komentarz:

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)