Składniki na 4 roladki:
* 4 plastry schabu bez kości
* 4 plastry sera
* 4 plastry szynki konserwowej
* sól, pieprz do oprószenia mięsa
* przyprawa do schabowych do oprószenia mięsa (użyłam Skworcu)
* 1 jajko
* bułka tarta do panierowania mięsa
* olej do smażenia
Wykonanie:
Plastry schabu rozklepać bardzo cienko za pomocą tłuczka (na mięso kładę woreczek, aby nie "rozrywać" mięsa). Każdy kotlet oprószyć z obu stron solą, pieprzem i przyprawą do schabowych. Na tak przygotowane mięso kłaść plasterek sera i szynki, zwijać w rulonik.
W miseczce rozklepać jajko, do drugiej wsypać bułkę tartą. Każdą roladkę obtoczyć w jajku a potem w bułce tartej.
Na patelni rozgrzać olej, smażyć roladki na złoty kolor z obu stron na średnio nagrzanym palniku grzewczym (w razie potrzeby roladki podpiec jeszcze chwilę w piekarniku).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)