KOLOROWA SAŁATKA Z GRILLOWANĄ PIERSIĄ Z INDYKA, SEREM FETA I GROSZKIEM PTYSIOWYM

Uwielbiam tego typu sałatki, na talerzu musi być pysznie, zdrowo i kolorowo. Staram się eksperymentować z dodatkami do mixu sałat. Tym razem postawiłam na grillowaną pierś z indyka, ser feta iii... groszek ptysiowy. Sałatka okazała się bardzo smaczna i pożywna, w sam raz na lekką kolację. Tak przygotowaną sałatkę można też zabrać ze sobą jako przekąskę podczas przerwy w pracy lub na piknik wiosenny :)



Składniki:
* solidna garść mixu sałat
* 4- 5 pomidorków koktajlowych
* 2- 3 łyżeczki kukurydzy konserwowej
* odrobina sera fety do posypania na wierzch
* garść groszków ptysiowych (użyłam Brześć)
* 150 g piersi z indyka
* sól
* przyprawa do kurczaka (użyłam Skworcu)

Wykonanie:
Pierś z kurczaka posypać solą i przyprawą do kurczaka, grillować na patelni grillowej (polecam patelnię grillową Ballarini, korzystam z niej od 8 miesięcy praktycznie codziennie a ona nadal wygląda jak nowa). Upieczone mięso pokroić na mniejsze kawałki.
Na talerzu ułożyć mix sałat, na to poukładać pomidorki pokrojone na pół, posypać 2 łyżeczki kukurydzy konserwowej i drobno pokruszony kawałeczek sera fety. Następnie poukładać kawałki mięsa, posypać resztę kukurydzy, ser feta i groszki ptysiowe.












1 komentarz:

  1. Wspaniała sałatka bardzo smakuje I jest zdrowa

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)