Składniki:
* 1 podwójna pierś z kurczaka
* 5-6 większych ogórków konserwowych
* 1 puszka kukurydzy konserwowej
* 1 cebula
* kapusta pekińska
* przyprawa gyros
* 3 łyżki ketchupu
* 3 łyżki majonezu
Wykonanie:
Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oliwie z oliwek z przyprawą gyros. Ogórki konserwowe pokroić w kostkę, odcedzić na sitku. Kukurydzę również odcedzić na sitku. Cebulę pokroić w kostkę. Kapustę pekińską pokroić na mniejsze kawałeczki. Ketchup wymieszać razem z majonezem.
Na dnie szklanej miski ułożyć warstwę podsmażonej piersi z kurczaka ( kilka kawałków mięsa zostawić na koniec). Na to wysmarować odrobiną sosu z ketchupu i majonezu. Kolejno warstwa z ogórków konserwowych-> cebula i wysmarować znów sosem. Następnie poukładać kukurydzę i wyłożyć pozostałe mięso. Ostatnia warstwa sosu i na to posypać drobno poszatkowaną kapustę pekińską.
Brak komentarzy:
Publikowanie komentarza
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)