FARSZ Z MIĘSA ROSOŁOWEGO Z PRAŻONĄ CEBULKĄ- IDEALNY DO PIEROGÓW, KROKIETÓW, PASZTECIKÓW

Czy u Was też często zostaje dużo niezjedzonego mięsa z rosołu? Przyznam, że u mnie jest tego zawsze sporo, więc mięso to zwyczajnie mrożę a po uzbieraniu większej ilości przygotowuje pierogi, krokiety albo paszteciki. Mięso wystarczy tylko zmielić, przyprawić i pyszny farsz gotowy :)

Składniki:
* około 600 g mięsa drobiowego z rosołu (bez kości)
* 3 łyżeczki prażonej cebulki (użyłam Skworcu)
* pół łyżeczki soli
* 1 łyżeczka pieprzu czarnego mielonego
* pół szklanki rosołu (w ostateczności wody)

Wykonanie:
Mięso wraz z cebulką prażoną bardzo drobno zmielić lub przepuścić przez maszynkę. Wlać rosół, doprawić solą i pieprzem, Dobrze wszystko wymieszać. 

Zamiast prażonej cebulki można użyć drobno pokrojonej i podsmażonej cebuli.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)