Składniki:
* 100 g (1 saszetka) kaszy jaglanej prażonej (użyłam Cenos)
* 4 jajka
* pół puszki kukurydzy konserwowej
* 1 ugotowana podwójna pierś z kurczaka (wykorzystałam pierś gotowaną w rosole)
* 6-7 krążków ananasa z puszki
* łyżka majonezu lub gęstego jogurtu naturalnego
Wykonanie:
W garnku zagotować wodę, do gotującej wody włożyć saszetkę kaszy jaglane prażonej, gotować 10 minut. Po tym czasie kaszę wyjąć na durszlak, aby odciekła z wody.
Jajka ugotować na twardo, wystudzone pokroić w kostkę. Pierś z kurczaka ugotować, pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z nadmiaru zalewy, ananasa pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki sałatki umieścić w misce, dodać majonez lub jogurt naturalny, wymieszać.
Sałatkę wstawić do lodówki.
fajna sałatka
OdpowiedzUsuńŁatwa, lekka i przyjemna w jedzeniu 😉
OdpowiedzUsuń