PIECZONE PAŁKI Z KURCZAKA Z CHRUPIĄCĄ SKÓRKĄ

Przygotowanie takich pałek nie jest ani skomplikowane ani też pracochłonne, a efekt... mniam. Soczyste mięso, chrupiąca, idealnie doprawiona skórka. Szybki, prosty obiad dla całej rodziny. Wystarczy z rana przyprawić mięso i wstawić do lodówki a potem przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika. Polecam wszystkim, obiad doskonały dla osób, które nie mają zbytnio czasu na jego przygotowanie :)


Składniki:
* 10 pałek z kurczaka
* 1/3 szklanki oleju
* pół łyżeczki soli
* pół łyżeczki mielonej papryki ostrej (użyłam Skworcu)
* pół łyżeczki przyprawy do kurczaka (użyłam Skworcu)
* pół łyżeczki przyprawy ziołowej do kurczaka (użyłam Skworcu)

Wykonanie:
Mięso umyć, dobrze osuszyć.
Do miski wlać olej, dodać sól i przyprawy, wymieszać. Dodać do marynaty mięso i dobrze wymieszać, aby przyprawy pokryły mięso. Odstawić do lodówki na około 4-5 godzin.
Po tym czasie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160'C i piec około 25 minut, po tym czasie mięso odwrócić na drugą stronę i piec kolejne 25-30 minut.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)