PIECZONA W PIEKARNIKU KUKURYDZA Z MASŁEM I ZIOŁAMI

Przyznam, że nigdy jakoś nie kusiło mnie spróbować pieczonej kukurydzy. Jednak, kiedy w końcu się przełamałam to przygotowuję ją dość często. Pieczona w piekarniku kukurydza z masłem i ziołami to doskonała przekąska do pochrupania. Do tego jest szybka i prosta w przygotowaniu. Posmarowana masłem, posypana ziołami smakuje wybornie. W sezonie grillowym można ją też upiec na grillu. Pychota :)


Pieczona w piekarniku kukurydza z masłem i ziołami- składniki na 4 kolby:
* 4 kolby kukurydzy
* około 100 g masła
* sól do smaku
* 1 garstka posiekanej natki pietruszki
* folia aluminiowa

Wykonanie:
Masło (najlepiej w temperaturze pokojowej) wymieszać z posiekaną natką pietruszki i solą. Kolby kukurydzy posmarować z każdej strony masłem. Owinąć je folią aluminiową. Piekarnik nagrzać do 170°C, piec je około 30 minut. Następnie odwinąć folię i piec kukurydzę przez kolejne 10 minut. 
Upieczona kukurydza najlepiej smakuje podana na ciepło.





1 komentarz:

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)