wtorek, 2 lutego 2016

SKRZYDEŁKA W MIODZIE

Przyznam się, że nigdy nie byłam przekonana do mięsa na słodko, nawet nie kusiło mnie żeby chociaż raz spróbować i tu mój błąd. W końcu zdecydowałam się na skrzydełka z miodem i teraz żałuję, że tyle czasu zwlekałam. Są po prostu przepyszne, słodko-ostre. Na pewno zrobię je jeszcze nie raz ;)






Składniki:
*8 skrzydełek z kurczaka 
*łyżeczka słodkiej papryki 
*pół łyżeczki ostrej papryki 
*łyżeczka soli 
*łyżeczka przyprawy do kurczaka
*3 łyżki oliwy 
*1 łyżka miodu.

Wykonanie:
Skrzydełka rozciąć na 3 części ( wykorzystujemy tylko 2 części skrzydełek a tzw lotki można użyć do zupy). Przyprawy wymieszać z oliwą i natrzeć skrzydełka. Odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Po tym czasie piec ok. 40 minut w 170'C. na 10 minut przed końcem pieczenia skrzydełka delikatnie posmarować miodem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...