niedziela, 24 kwietnia 2016

PASTA Z MAKRELI WĘDZONEJ

Pastę z makreli można przygotować na wiele różnych sposobów. Dziś pokażę Wam prostą wersję, którą można podać jako smarowidło na kanapki ale także w formie sałatki. 




Do przygotowania pasty potrzebujemy:

* 1 dużą wędzoną makrelę
* 4 ugotowane jajka na twardo
* 4 średnie ogórki kiszone
* majonez 

Wykonanie:
Makrelę dokładnie oczyścić ze skóry i ości, drobno pokroić. Jajka ugotować na twardo, przestudzone bardzo drobno posiekać, ogórki kiszone zetrzeć na tarce o dużych oczkach, odsączyć z nadmiaru soku. Wszystko razem ze sobą wymieszać, dodać majonez i jeszcze raz dokładnie połączyć wszystkie składniki. Odstawić do lodówki na 1-2 godzinki, aby wszystko się dobrze przegryzło. SMACZNEGO :)








1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...