wtorek, 12 lipca 2016

SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM (wersja II)

Taką wymyśliłam sałatkę dla męża do pracy. Miałam do wykorzystania tuńczyka w sosie własnym, więc dodałam do niego wszystko co miałam pod ręką i tak powstała sałatka ;)





Składniki: na porcję sałatki, którą widać na zdjęciu:
* pół puszki tuńczyka w sosie własnym
* 2 jajka ugotowane na twardo
* 2 łyżki kukurydzy konserwowej
* 2 łyżki groszku konserwowego
* 2 łyżki czerwonej fasolki w puszce
* 2 ogórki konserwowe (nie duże)
* pół małej czerwonej papryki
* 1 łyżeczka majonezu
* 1 łyżeczka musztardy stołowej
* sól i pieprz do smaku

Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek i pokroić w drobną kostkę. Tuńczyka odsączyć z sosu, posiekać drobno, dodać do jajek. Odsączony z wody groszek, kukurydzę i fasolę czerwoną również dodać do jajek i tuńczyka. Ogórki konserwowe i paprykę czerwoną pokroić w drobną kostkę, dodać do pozostałych składników. Wymieszać. Dać po łyżeczce musztardy i majonezu, sól i pieprz do smaku, wszystko wymieszać. Odstawić do lodówki na około 2 godziny.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...