czwartek, 18 sierpnia 2016

PYSZNA SAŁATKA Z PIECZARKAMI MARYNOWANYMI

Uwielbiam takie sałatki, szybka w przygotowaniu a do tego znakomita w smaku. Idealny dodatek do pieczywa a także jako poczęstunek dla gości. 
Do przygotowania sałatki użyłam pieczarki marynowane firmy Dagoma.




Składniki podane na ilość sałatki widocznej na zdjęciu:
* 2 jajka ugotowane na twardo
* 2 łyżki groszku konserwowego
* 2 łyżki kukurydzy konserwowej
* 2 łyżki żółtego sera startego na tarce o grubych oczkach
* słoiczek pieczarek marynowanych (u mnie 170 g)
* 3-4 gałązki szczypiorku
* łyżeczka majonezu
* sól i pieprz do smaku

Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek i pokroić w drobną kostkę. Groszek i kukurydzę odsączyć z nadmiaru wody. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pieczarki pokroić w kostkę, szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie składniki umieścić w misce, wymieszać. Dodać majonez, sól, pieprz i ponownie wszystko wymieszać. Wstawić do lodówki na około 1 godzinę.















2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...