poniedziałek, 19 września 2016

PIERŚ Z KURCZAKA Z PAPRYKĄ, PIECZARKAMI I CEBULĄ

Pyszne i proste danie z kurczaka w sam raz do ryżu jako danie obiadowe. Można też gorące włożyć do słoika i zajadać do chlebka, jeśli tylko mamy ochotę. 




Składniki:
* 900 g piersi z kurczaka
* 1 papryka czerwona
* 1 papryka zielona
* 1 papryka żółta 
* 1 mała cebula
* 500 g pieczarek
* 3/4 szklanki gorącej wody
* 3 łyżki koncentratu pomidorowego
* sól do smaku
* 1 łyżeczka majeranku
* olej do smażenia
* ulubione przyprawy

Wykonanie:
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, cebulę i papryki w piórka, pieczarki w cienkie plasterki. Pierś posolić, przyprawić, podsmażyć na rozgrzanym oleju. Osobno podsmażyć pieczarki z cebulą, dodać papryki, smażyć około 3-4 minuty, dodać podsmażoną pierś, wszystko zalać wodą wymieszaną z koncentratem pomidorowym. Doprawić do smaku przyprawami, majerankiem. Dusić około 15 minut na małym ogniu.













Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...