piątek, 7 października 2016

ROLADKI Z PIERSI KURCZAKA OWIJANE BOCZKIEM

Roladki te nadziane są sałatką kartuską i owijane boczkiem. Koniecznie musicie ich wypróbować, niby zwykłe roladki a smakują wyśmienicie. Kruche, soczyste mięso z kurczaka, sałatka z ogórka i papryki oraz boczek to połączenie idealne. 



Do roladek użyłam sałatki kartuskiej od Dagoma.

Składniki:
* 1 podwójna pierś z kurczaka
* sałatka kartuska
* plasterki boczku 
* sól, pieprz, przyprawy do smaku

Wykonanie:
Każdą połówkę piersi z kurczaka rozkroić wzdłuż na pół, rozbić tłuczkiem, doprawić do smaku. Na każdy kawałek mięsa ułożyć kilka plasterków ogórka i papryki, zawinąć w roladkę. Owinąć boczkiem i piec w piekarniku nagrzanym do 180'C około 30-35 minut. Po około 20 minutach pieczenia roladki odwrócić na drugą stronę.









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...