środa, 12 października 2016

SAŁATKA Z DYNIĄ MARYNOWANĄ I MAŁŻAMI

Niedawno dostałam małże, które przeszły już specjalne obróbki (zostały poddane parzeniu) i są gotowe do jedzenia. Postanowiłam zrobić z nich sałatkę. I tu powstało pytanie... co dodać do takiej sałatki? Doszłam do wniosku, że najlepsze są sałatki kilku składnikowe, więc nie przesadzając dodałam tylko parę produktów i tak powstała pyszna sałatka :)


Do sałatki wykorzystałam dynie marynowaną od Dagomy.

Składniki:
* 200 g małż
* 4 ogórki kiszone
* 180 g dyni marynowanej
* 3 łyżki kukurydzy konserwowej
* 1/3 czerwonej papryki
* łyżka majonezu
* sól i pieprz do smaku

Wykonanie:
Małże przełożyć do miski. Ogórki kiszone pokroić w kostkę. Dynie marynowaną pokroić na mniejsze kawałki, paprykę w drobną kostkę, kukurydzę odsączyć z nadmiaru wody. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, dodać majonez, doprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać. Odstawić na około 2 godziny, aby smaki się przegryzły.














2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...