poniedziałek, 24 października 2016

ZUPA Z SERKA TOPIONEGO Z MAKARONEM I PULPETAMI

Dziś polecam Wam pyszną i sycącą zupę z serkami topionymi. Jadłam ją kilka razy u mojej mamy i w końcu postanowiłam zrobić ją sama. Jej przygotowanie nie zajmuje wiele czasu. Polecam :)





Do zupy użyłam makaronu kukurydzianego od rodzinnej wytwórni makaronów Fabijańscy.
Składniki:
* około 2 litry bulionu drobiowego
* 5-6 serków topionych śmietankowych (trójkąty)
* natka koperku
* makaron
* około 250 g mięsa mielonego wieprzowego
* sól i ulubione przyprawy do przyprawienia mięsa
* sól do doprawienia zupy

Wykonanie:
Ugotować bulion drobiowy. W między czasie mięso mielone wyrobić z ulubionymi przyprawami. Uformować małe pulpeciki, wrzucić je do gotującej się zupy. Gotować około 20 minut na mniejszym ogniu. Po tym czasie dodać serki topione, gotować co chwilę mieszając do momentu rozpuszczenia się serków. W osobnym garnku ugotować makaron w osolonej wodzie, odcedzić i na końcu dodać do zupy serowej.








2 komentarze:

  1. Fajny przepis na pożywne danie dla rodziny. Gratuluje pomysłu i pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...