poniedziałek, 6 marca 2017

MAKARON PEŁNOZIARNISTY Z CIECIORKĄ W SOSIE POMIDOROWYM

Dziś obiad na szybko ale za to pysznie i zdrowo. Makaron pełnoziarnisty z cieciorką w sosie pomidorowym to mnóstwo wartości odżywczych na jednym talerzu. 
Obiad wegański i bez dodatku tłuszczu.



Cieciorka zwana też ciecierzycą jest zdrowa, smaczna a przede wszystkim bogata w duże ilości białka. Wspomaga trawienie, obniża ciśnienie krwi, poziom cholesterolu, działa przeciwbólowo. Dlatego polecam włączyć cieciorkę do swojego menu. 

Do przygotowania obiadu użyłam cieciorki w sosie pomidorowym firmy Primavika.

Składniki:
* słoik cieciorki w sosie pomidorowym (280 g)
* około 150 g (przed gotowaniem) makaronu pełnoziarnistego- ja użyłam nitki
* posiekana natka pietruszki

Wykonanie:
Makaron ugotować al dente w lekko posolonej wodzie. Ugotowany odcedzić na sitku. wsypać do garnka, zalać cieciorką w sosie pomidorowym i wszystko podgrzać co chwilę mieszając. 
Podawać posypane posiekaną natką pietruszki.






3 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...