poniedziałek, 18 września 2017

JAJKA FASZEROWANE PASTĄ WARZYWNĄ Z NUTĄ GRZYBÓW LEŚNYCH

Jajka można faszerować na wiele sposobów. Można je przygotować nie tylko na Święta, jest to również doskonały pomysł na śniadanie czy jako przekąska na różnych imprezach okolicznościowych.



Moja dzisiejsza propozycja to jajka faszerowane pastą warzywną z nutą grzybów leśnych Rolnik. Pasta ta idealnie sprawdza się jako smarowidło kanapkowe. jednak ja postanowiłam wypróbować ją jako farsz do jajka. Decyzja ta okazała się bardzo dobra a jaja wyszły przepyszne. W dodatku wystarczyła tylko chwila na przygotowanie dobrego śniadanka dla męża do pracy ;)


Składniki:
* 4 jajka
* 1 łyżeczka majonezu
* 7-8 łyżek pasty warzywnej z nutą grzybów leśnych
* szczypta soli

Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i przekroić je wzdłuż na pół. Z każdej połówki wyjąć żółtko. W miseczce rozgnieść widelcem żółtka, wymieszać je z majonezem i szczyptą soli. Na końcu dodać pastę warzywną, wymieszać.
Przygotowanym farszem nadziewać połówki białek jaja.





2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...