czwartek, 10 maja 2018

PASTA KANAPKOWA Z JAJKIEM I KURKAMI

Pyszna pasta kanapkowa wykonana z jajek i kurek. Przygotowana samodzielnie w domu to doskonały zamiennik dla sklepowych wędlin czy pasztetów. Idealna na kanapki, które najczęściej przygotowujemy na śniadanie lub kolację. Szybka w wykonaniu i bardzo smaczna. 



Składniki:
* 3 jajka ugotowane na twardo
* 200 g kurek
* 1 nieduża cebula
* sól do smaku
* papryka ostra mielona do smaku
(użyłam Skworcu)

* solidna szczypta gałki muszkatołowej (użyłam Skworcu)
* odrobina oleju

Wykonanie:
Cebulę drobno pokroić, zeszklić na rozgrzanej patelni z olejem. Następnie dodać oczyszczone i pokrojone drobno kurki, wszystko podsmażać około 4-5 minut. Wystudzić.
Do miski włożyć ugotowane na twardo, oskubane jajka, przestudzone kurki, wszystko zblendować przy pomocy blendera. Dodać do smaku sól, paprykę ostrą i gałkę muszkatołową, wymieszać (opcjonalnie można dodać łyżeczkę majonezu).





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...