Składniki:
*1/2 kg mąki,
*250 g cukru,
*200 g palmy,
*3 jajka,
*1 cukier wanilinowy,
*2 łyżeczki proszku do pieczenia,
*1 litr musu jabłkowego.
Wykonanie:
Ze wszystkich składników prócz musu zagnieść ciasto, podzielić na 2 części (mniejszą i większą). Większą częścią ciasta wykleić blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Zapiec ok. 10 minut w 180'C. Na podpieczone ciasto wyłożyć mus jabłkowy. Pozostałe ciasto rozwałkować i pokroić na paski, ułożyć paski na wierzch ciasta tworząc kratkę, można też mniejszą część ciasta zamrozić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Piec na złoty kolor.
Ze wszystkich składników prócz musu zagnieść ciasto, podzielić na 2 części (mniejszą i większą). Większą częścią ciasta wykleić blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Zapiec ok. 10 minut w 180'C. Na podpieczone ciasto wyłożyć mus jabłkowy. Pozostałe ciasto rozwałkować i pokroić na paski, ułożyć paski na wierzch ciasta tworząc kratkę, można też mniejszą część ciasta zamrozić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Piec na złoty kolor.
Pyszne ciasto.
OdpowiedzUsuńo tak :) pyszne :)
Usuńna jaki wymiar blaszki do pieczenia? :)
OdpowiedzUsuń