Ryba ta ceniona jest szczególnie za swoje wartości smakowe i odżywcze (zawiera bardzo dużo białka i doskonale wpływa na naszą odporność).
Składniki:
* świeża makrela
* sól i pieprz do smaku
* kilka kropel soku z cytryny
* oliwa z oliwek do nasmarowania makreli
Wykonanie:
Makrelę dokładnie oczyścić i umyć. Osuszyć. Doprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny, nasmarować oliwą z oliwek. Odstawić na około 2 godziny. Po tym czasie rybę przełożyć na blachę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C. Piec około 40-45 minut (po około 20 minutach rybę odwrócić na drugą stronę).
SMACZNEGO :)
Świetnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
UsuńProsta ale smaczna i zdrowa
OdpowiedzUsuńOj tak, uwielbiam makrelę :)
Usuń