Składniki:
Usmażyć naleśniki (przepis tutaj)
* parówki
* plasterki sera żółtego
* jajko do obtoczenia
* bułka tarta do panierki
* olej do smażenia
Wykonanie:
Usmażyć naleśniki, wystudzić. Na każdego naleśnika położyć plasterek sera i parówkę. Zagiąć brzegi i zawijać w rulonik. Każdego krokieta obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.
Ale bym sobie zjadła! Wyglądają na bardzo chrupiące! :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie. :) https://jaglusia.wordpress.com/
ja zjadam krokiety pod każdą postacią :)
UsuńŚwietny pomysł i wyglądają apetycznie :)
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
Usuńświetna przekąska! zrobię! :D
OdpowiedzUsuńpolecam :)
Usuń