Do przygotowania sałatki użyłam pieczarki marynowane firmy Dagoma.
Składniki podane na ilość sałatki widocznej na zdjęciu:
* 2 jajka ugotowane na twardo
* 2 łyżki groszku konserwowego
* 2 łyżki kukurydzy konserwowej
* 2 łyżki żółtego sera startego na tarce o grubych oczkach
* słoiczek pieczarek marynowanych (u mnie 170 g)
* 3-4 gałązki szczypiorku
* łyżeczka majonezu
* sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek i pokroić w drobną kostkę. Groszek i kukurydzę odsączyć z nadmiaru wody. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pieczarki pokroić w kostkę, szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie składniki umieścić w misce, wymieszać. Dodać majonez, sól, pieprz i ponownie wszystko wymieszać. Wstawić do lodówki na około 1 godzinę.
Pysznie wygląda i taką musi być :)
OdpowiedzUsuńpolecam :)
Usuń