ZUPA OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI

Zupa ogórkowa to smak mojego dzieciństwa. Jest prosta w wykonaniu ale też i wyjątkowo smaczna. 
Do przygotowania zupy użyłam przecieru z ogórków kwaszonych od firmy Dagoma.




 Składniki:
* wywar rosołowy
 * mięso z kurczaka
 * korzeń pietruszki
 * korzeń selera
 * por
 * sól
* 2 małe marchewki
* 2 małe ziemniaki
* słoik przecieru z ogórków kwaszonych (330 g)

Wykonanie:
Ugotować wywar rosołowy. Pod koniec gotowania dodać pokrojone w małą kostkę marchewkę i ziemniaki. Gdy warzywa będą prawie miękkie dodać przecier z ogórków kwaszonych i gotować jeszcze około 15 minut na małym ogniu.













4 komentarze:

  1. Bardzo lubię ogórkową, zwłaszcza taką kwaskowatą :))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja tez uwielbiam, szczególnie jak jem ją po dłuuuugim czasie :)

      Usuń

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)