Pałki wyszły przepyszne, soczyste, lekko pikantne i kwaskowate od kapusty kiszonej. Naprawdę polecam :)
Składniki:
* 10 pałek z kurczaka
* 600 g kapusty kiszonej
* delikata do mięs
* pół szklanki oleju
* sól
* ostra papryka
* ulubione przyprawy do przyprawienia pałek z kurczaka
Wykonanie:
W misce wymieszać olej z solą, ostrą papryką i ulubionymi przyprawami (wszystko według uznania), włożyć pałki z kurczaka, wymieszać i odstawić do lodówki na około 2 godziny. Po tym czasie mięso ułożyć na blachę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i zapiekać z każdej strony po 15 minut. Kapustę kiszoną drobno pokroić, podsmażyć na patelni z delikatą do mięs (przepis tutaj). W naczyniu żaroodpornym ułożyć na dnie połowę kapusty kiszonej, na wierzch podpieczone pałki i następnie resztę kapusty kiszonej. Przykryć naczynie i piec dalej w piekarniku około 30 minut. Na 5 minut przed końcem pieczenia odkryć naczynie.
O ciekawy pomysł, muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńpolecam :)
UsuńAle pyszny obiadek :)
OdpowiedzUsuń:)
Usuń