Do sałatki wykorzystałam makaron z grochu od rodzinnej wytwórni makaronów Fabijańscy, ale Wy z powodzeniem możecie użyć każdego innego makaronu :)
Składniki:
* około 120 g makaronu z grochu
* pół puszki kukurydzy konserwowej
* pół puszku groszku konserwowego
* pół puszki czerwonej fasoli konserwowej
* około 10 cm kawałek zielonej części pora
* garść startego na tarce o dużych oczkach żółtego sera
* 3 jajka ugotowane na twardo
* 1 łyżka majonezu
* sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Makaron ugotować al dente, jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Groszek, kukurydzę i fasolę odsączyć na sitku. Pora pokroić na małe kawałki. Wszystkie składniki umieścić w misce, wymieszać. Połączyć z majonezem, doprawić do smaku sola i pieprzem, ponownie wymieszać. Odstawić do lodówki na około 2-3 godziny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)