Deser idealny dla wielbicieli kokosu :)
Składniki:
* 1 szklanka kaszy jaglanej (przed gotowaniem)
* 2 szklanki mleka 2% (można dać mleko kokosowe)
* 1 łyżka miodu
* migdały
* 6 łyżek wiórek kokosowych+ 2 łyżki do obtoczenia
Wykonanie:
Kaszę jaglaną należy na zmianę przepłukać pod gorącą i zimną wodą. Wsypać ją do garnka, dodać mleko i miód, gotować na wolnym ogniu tak długo, aż kasza wciągnie całe mleko. Masę jaglaną wystudzić. Do zimnej masy wsypać wiórki kokosowe, wymieszać. Z masy formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego, wciskając do środka jeden migdał. Obtoczyć w wiórkach kokosowych.
Smacznego :)
Teraz dzięki ozdobnym pudełkom, które otrzymałam od OpakowaniaCukiernicze.pl mogłam zapakować swoje kuleczki rafaello w przepiękne pudełeczko i obdarować nimi rodzinę i przyjaciół :)
Muszę w końcu takie zrobić:)
OdpowiedzUsuńPolecam są smaczne :)
Usuńwłaśnie robię :)
UsuńMoje ulubione.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
UsuńKocham takie przekąski. Jeszcze takich nie jadłam o dziwo, bo robiłam wiele przepisów z kaszą jaglaną. :)
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/
polecam :)
UsuńUwielbiam rafaello, takich jeszcze nie próbowałem i wiem co dzisiaj będe robił! :D
OdpowiedzUsuńMam nadzieję, że smakowały :)
Usuń