Do sałatki wykorzystałam puszkę groszku z kukurydzą od firmy Jamar.
Składniki:
* 250 g pierożków tortellini z nadzieniem mięsnym
* 1 puszka groszku z kukurydzą
* 1 czerwona papryka
* 3-4 większe ogórki konserwowe
* 1 por (biała część)
* 100 g żółtego sera startego na tarce o dużych oczkach
* odrobina posiekanej natki pietruszki
* 2 łyżki majonezu
* sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Pierożki tortellini ugotować, odcedzić na sitku i wystudzić (w moim przypadki tortellini były dość duże więc rozkroiłam każdy na pół). Groszek z marchewką również odcedzić na sitku. Paprykę i ogórki konserwowe pokroić w drobną kostkę. Por pokroić na drobne kawałki. Wszystkie składniki umieścić w misce, wymieszać. Dodać majonez, sól i pieprz i ponownie wymieszać. Odstawić do lodówki na około 2 godziny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)