Składniki:
* 3-4 filety śledziowe a'la matjas
* 1/2 jabłka
* 1/2 cebuli
* 3-4 mniejsze ogórki kiszone
* 1 łyżka majonezu
* 400 ml śmietany 18%
* sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Filety namoczyć około pół godziny w zimnej wodzie. Jabłko obrać ze skórki pokroić w drobną kostkę, tak samo postąpić z cebulą i ogórkami kiszonymi. W miseczce śmietanę wymieszać z majonezem, dodać pokrojone jabłko, cebulę i ogórki kiszone. Śledzie wyjąć z wody, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Do miski dodać śledzie i wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku i ponownie wymieszać. Odstawić do lodówki na minimum 4 godziny (najlepiej na całą noc, aby smaki się przegryzły).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)