Obiad wegański i bez dodatku tłuszczu.
Cieciorka zwana też ciecierzycą jest zdrowa, smaczna a przede wszystkim bogata w duże ilości białka. Wspomaga trawienie, obniża ciśnienie krwi, poziom cholesterolu, działa przeciwbólowo. Dlatego polecam włączyć cieciorkę do swojego menu.
Do przygotowania obiadu użyłam cieciorki w sosie pomidorowym firmy Primavika.
Składniki:
* słoik cieciorki w sosie pomidorowym (280 g)
* około 150 g (przed gotowaniem) makaronu pełnoziarnistego- ja użyłam nitki
* posiekana natka pietruszki
Wykonanie:
Makaron ugotować al dente w lekko posolonej wodzie. Ugotowany odcedzić na sitku. wsypać do garnka, zalać cieciorką w sosie pomidorowym i wszystko podgrzać co chwilę mieszając.
Podawać posypane posiekaną natką pietruszki.
Szybki i smaczny obiad:)
OdpowiedzUsuńTakie lubię najbardziej :)
Usuń