Najlepiej smakują na ciepło, ale ja lubię je też podjeść jak są już zimne :)
Do przygotowania kotletów siekanych wykorzystałam czosnek konserwowy Jamar i przyprawy Skworcu.
* 1 kg piersi z kurczaka
* 5-6 większych pieczarek
* połowa czerwonej papryki
* 3 jajka
* 5-6 łyżek mąki pszennej
* 1/2 łyżeczki soli
* pieprz czarny mielony- na czubku łyżeczki
* 2-3 łyżeczki pietruszki suszonej
* 6-7 ząbków czosnku konserwowego
* 1/2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
Wykonanie:
Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę.
W misce umieścić mięso, pokrojoną w kostkę paprykę, pieczarki. Dodać przyprawy, suszona pietruszkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, jajka i mąkę. Wszystko dokładnie wymieszać.
Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nakładać porcje masy, formując okrągły placek. Smażyć na małym ogniu z obu stron na złoty kolor.
Super ;) uwielbiam siekane kotleciki ;)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł jutro zrobię
OdpowiedzUsuńZapraszam do udziału w konkursie :)
UsuńNa takie kotlety to ja jestem chętna :) Uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńJa je bardzo lubie i czesto robie
OdpowiedzUsuńCzy zwykly czosnek mozna dodac czy tylko konserwowy ?
OdpowiedzUsuńJak najbardziej może być zwykły :) Pozdrawiam i zapraszam do udziału w konkursie z nagrodami :)
UsuńNo, a co z tą mąką?? Wymieszać z mięsem?
OdpowiedzUsuńtak mąka wymieszana z mięsem :)
UsuńBardzo fajna opcja, jeszcze o takiej nie słyszałam :-)
OdpowiedzUsuńRewelacja 😚😚😚
OdpowiedzUsuńPieczarki juz uduszone dodawac czy surowe?
OdpowiedzUsuńPieczarki surowe :)
UsuńWeźcie przestańcie! Ja miałam się odchudzać 😉 a tu takie pyszne cuda😃
OdpowiedzUsuńJa tez, a siedze tu juz godzine czytam przepisy ze strony i łykam slinke
UsuńZrobiłam wg. niniejszego przepisu. PYSZNE:)
OdpowiedzUsuń