Moja dzisiejsza propozycja to jajka faszerowane pastą warzywną z nutą grzybów leśnych Rolnik. Pasta ta idealnie sprawdza się jako smarowidło kanapkowe. jednak ja postanowiłam wypróbować ją jako farsz do jajka. Decyzja ta okazała się bardzo dobra a jaja wyszły przepyszne. W dodatku wystarczyła tylko chwila na przygotowanie dobrego śniadanka dla męża do pracy ;)
* 4 jajka
* 1 łyżeczka majonezu
* 7-8 łyżek pasty warzywnej z nutą grzybów leśnych
* szczypta soli
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki i przekroić je wzdłuż na pół. Z każdej połówki wyjąć żółtko. W miseczce rozgnieść widelcem żółtka, wymieszać je z majonezem i szczyptą soli. Na końcu dodać pastę warzywną, wymieszać.
Przygotowanym farszem nadziewać połówki białek jaja.
Pyszności zjadlam bym http://moje-wyroby.blog.pl/
OdpowiedzUsuńPyszny pomysł.
OdpowiedzUsuń