Składniki:
* 2 szklanki płatków jęczmiennych (użyłam płatków jęczmiennych Młyny Stoisław)
* 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej
* 1/3 szklanki cukru
* 2 jajka
* 100 g rozpuszczonego masła
* szczypta proszku do pieczenia
* dowolne bakalie ( ja dodałam "na oko" rodzynki, ziarna słonecznika i dyni)
Wykonanie:
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą drewnianą łyżką. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Łyżką nabierać porcję masy, dłońmi formować kule, spłaszczyć. Ciastka piec w piekarniku nagrzanym do 170'C około 16-18 minut.
Z podanych składników wyszło mi 12 większych ciastek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)