Składniki:
* 3 jajka ugotowane na twardo
* 200 g kurek
* 1 nieduża cebula
* sól do smaku
* papryka ostra mielona do smaku
(użyłam Skworcu)
* solidna szczypta gałki muszkatołowej (użyłam Skworcu)
* odrobina oleju
Wykonanie:
Cebulę drobno pokroić, zeszklić na rozgrzanej patelni z olejem. Następnie dodać oczyszczone i pokrojone drobno kurki, wszystko podsmażać około 4-5 minut. Wystudzić.
Do miski włożyć ugotowane na twardo, oskubane jajka, przestudzone kurki, wszystko zblendować przy pomocy blendera. Dodać do smaku sól, paprykę ostrą i gałkę muszkatołową, wymieszać (opcjonalnie można dodać łyżeczkę majonezu).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)