PIECZARKI W TEMPURZE

Pieczarki smażone w tempurze (tempura to nic innego jak ciasto z mąki i wody) to doskonała przekąska, która smakuje równie dobrze na ciepło jak i na zimno.  Danie proste, tanie i smaczne. Idealnie smakują z różnymi sosami lub ketchupem. Najlepiej użyć tu małych pieczarek a po usmażeniu wbić wykałaczkę i pyszna przekąska gotowa :)





Składniki:
* około 15 niedużych pieczarek
* 2 paczki tempury (użyłam Skworcu)
* woda do wymieszania tempury
* olej do smażenia

Wykonanie:
Tempury w proszku wymieszać z wodą. Wody należy dolewać stopniowo, do uzyskania konsystencji gęstego ciasta naleśnikowego.
Olej rozgrzać w garnku, musi go być tyle by pieczarki smażyły się prawie w całości zanurzone. Pieczarki maczać w tempurze i od razu wkładać na rozgrzany olej. Smażyć na złoty kolor. Wykładać na ręcznik papierowy.








1 komentarz:

Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)