Patelnia grillowa to jeden z ulubionych sprzętów w mojej kuchni i w ostatnim czasie dość często jej używam. A pierś grilluję najczęściej wtedy, kiedy mam mało czasu na przygotowanie obiadu. Odpowiednio dobrane przyprawy a reszta robi się już praktycznie sama ;)
Składniki:
* 2 piersi z kurczaka
* 4 łyżki oleju
* pół łyżeczki słodkiej papryki (użyłam Skworcu)
* pół łyżeczki przyprawy do kurczaka (użyłam Skworcu)
* pół łyżeczki przyprawy do grilla (użyłam Skworcu)
Wykonanie:
Olej wlać do miski, dodać przyprawy i wymieszać. Do marynaty włożyć mięso z kurczaka przekrojone wzdłuż na pół, wymieszać, by mięso było pokryte marynatą. Odstawić do lodówki na 2 godziny.
Patelnię grillową dobrze rozgrzać (nie za bardzo, by mięso się nie spaliło a dobrze wypiekło). Wyłożyć mięso na patelni i smażyć po kilka minut z obu stron.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)