* 1 arkusz gotowego ciasta francuskiego
* 1 małe jajko (potrzebna dosłownie odrobina do posmarowania ciasta)
* 1 kopiata łyżka cynamonu (użyłam cynamon cejloński Skworcu)
* 2 kopiate łyżki cukru trzcinowego (użyłam Skworcu)
Wykonanie:
Arkusz ciasta francuskiego rozwinąć, posmarować cienką warstwą roztrzepanego jajka. Posypać na całości cynamonem i cukrem trzcinowym.
Ciasto zwijać w rulon wzdłuż dłuższego boku do połowy. Tak samo postąpić z drugą stroną ciasta, zwinąć do środka. Nożem kroić ciasto na około 1 cm kawałki. Poukładać ciastka na papierze od ciasta francuskiego. Piec w piekarniku nagrzanym do 190'C około 20 minut na złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)