Składniki na 2 porcje:
* 1/2 szklanki kaszy jaglanej (użyłam Skworcu)
* 1,5 szklanki chudego mleka
* 1 łyżeczka miodu
* 3 łyżki pasty orzechowej (użyłam Radix- bis)
* 1 dojrzały banan
* garść migdałów w płatkach
Wykonanie:
Do garnka wlać mleko, dodać miód i pastę orzechową.
Kaszę jaglaną wsypać na sitko, przepłukać kilka razy zimną i ciepłą wodą na zmianę. Następnie kaszę wsypać do mleka, postawić na palniku grzewczym ustawionym na minimum. Kaszę gotować do momentu, aż wchłonie całe mleko, co chwilę mieszając, aby się nie przypaliła. Ugotowaną kaszę przełożyć do miseczek, na wierzchu ułożyć pokrojone w plasterki banany i posypać migdałami w płatkach.
Coś dla mnie :) Wszystko co uwielbiam!
OdpowiedzUsuńhttps://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/