Składniki:
* 3 szklanki mąki pszennej
* 1/3 szklanki cukru
* 125 g zimnego masła
* 1 jajko
* 2 łyżeczki płynnego miodu
* 1 łyżeczka przyprawy do piernika (użyłam Skworcu)
* 1 jajko
* 2 łyżeczki płynnego miodu
* 1 łyżeczka przyprawy do piernika (użyłam Skworcu)
* dodatkowo foremki do wykrawania ciastek, w moim przypadku były to foremki z wytłoczonym do wyciskania wzorem, które nabyłam w sklepie SWEETDECOR.PL.
Wykonanie:
Wszystkie składniki na ciastka umieścić w misce. Dłonią zagnieść ciasto, owinąć je folią spożywczą i włożyć na około pół godziny do zamrażalnika.
Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość 5-6 mm na stolnicy podsypanej mąką. Foremkami wycinać ciasteczka. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180'C, piec ciastka około 12 minut (do czasu aż brzegi ciastek się zarumienią).
Wow, awesome blog layout! How long have you been blogging for?
OdpowiedzUsuńyou made blogging look easy. The overall look of your web site is excellent, as well as the content!
nie wiem dlaczego ale ciastka wyszły kiepskie, mało słodkie, do tego ciasto nie chciało się skleić dopiero po dodaniu dwóch łyżek jogurtu się udało, czy w przepisie na pewno wszystko jest napisane?
OdpowiedzUsuńTak wszystko jest dobrze podane, a słodkie ciastka to już kwestia smaków, oczywiście można zwiększyć ilość cukru :)
Usuń