Składniki:
* pół kg mięsa mielonego wieprzowego
* 1 jajko
* 3 łyżki bułki tartej
* przyprawa do mięsa mielonego do smaku
* sól do smaku
* pieprz do smaku
* 200 g sera feta
* bułka tarta do obtoczenia
* olej do smażenia
* bułka tarta do obtoczenia
* olej do smażenia
Wykonanie:
W misce umieścić mięso mielone, wbić jajko, dodać bułkę tartą, sól, pieprz i przyprawę d mięsa mielonego. Mięso dobrze wyrobić dłonią.
Ser feta pokroić na mniejsze prostokąty.
Z mięs odrywać nie duże kawałki mięsa, tak jak na tradycyjne kotlety, uformować kulkę, dość mocno ją spłaszczyć. Na środku położyć kawałek sera feta i zlepić dookoła mięsem.
Do miski wsypać bułkę tartą, olej rozgrzać na patelni. Każdego klopsa obtoczyć w bułce tartej, smażyć na oleju na złoty kolor.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)