Składniki:
* 2 białe kiełbasy (użyłam kiełbasy białej z szynki Henryk Kania)
* 1 cebula
* 200 ml śmietany słodkiej, najlepiej 18%
* 3 łyżeczki chrzanu ze słoika
* sól, pieprz, papryka słodka do smaku
* olej do podsmażenia cebuli
Wykonanie:
Białe kiełbasy naciąć z obu stron.
Na patelni rozgrzać niedużą ilość oleju, cebulę pokroić w piórka, podsmażyć na złoty kolor. Następnie do cebuli wlać śmietanę, dodać chrzan, sól, pieprz i słodką paprykę, wymieszać. Dusić całość około 3-4 minut.
Sos wylać do niedużego naczynia żaroodpornego, na wierzchu położyć nacięte białe kiełbasy.
Piekarnik nagrzać do 190'C, piec kiełbasę około 10 minut, następnie odwrócić ją na drugą stronę i piec kolejne 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)