Składniki:
* 5 jajek
* pół szklanki koncentratu barszczu (użyłam Orzech)
* 1 szklanka wody
* 4 łyżeczki majonezu
* sól i pieprz do smaku
* kiełki rzeżuchy do dekoracji
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek.
Do miski wlać koncentrat barszczu i wodę, wymieszać. Jajka zanurzyć w płynie i pozostawić je tam na około godzinę (jajka muszą być całe zanurzone). Po tym czasie jajka powinny być ładnie zabarwione, jeśli nie pozostawić je na dłużej.
Jajka przekroić na pół, wyjąć żółtka do osobnej miseczki. Do żółtek dodać majonez, sól i pieprz do smaku, wymieszać widelcem na jednolitą masę. Przy pomocy szprycy nadziewać jajka masą z żółtka i majonezu. Wierch można udekorować kiełkami rzeżuchy.
Nie tylko cieszą oko widokiem to jeszcze podniebienie zadowolone. Smaczne, szybka, piękna przekąska. 😅mniamuśne
OdpowiedzUsuń