Składniki:
* solidna garść mixu sałat
* 4- 5 pomidorków koktajlowych
* 2- 3 łyżeczki kukurydzy konserwowej
* odrobina sera fety do posypania na wierzch
* garść groszków ptysiowych (użyłam Brześć)
* 150 g piersi z indyka
* sól
* przyprawa do kurczaka (użyłam Skworcu)
Wykonanie:
Pierś z kurczaka posypać solą i przyprawą do kurczaka, grillować na patelni grillowej (polecam patelnię grillową Ballarini, korzystam z niej od 8 miesięcy praktycznie codziennie a ona nadal wygląda jak nowa). Upieczone mięso pokroić na mniejsze kawałki.
Na talerzu ułożyć mix sałat, na to poukładać pomidorki pokrojone na pół, posypać 2 łyżeczki kukurydzy konserwowej i drobno pokruszony kawałeczek sera fety. Następnie poukładać kawałki mięsa, posypać resztę kukurydzy, ser feta i groszki ptysiowe.
Wspaniała sałatka bardzo smakuje I jest zdrowa
OdpowiedzUsuń