Składniki:
* 2 puszki tuńczyka w zalewie własnej
* 130 g makaronu ryżowego (waga przed ugotowaniem)
* pół puszki kukurydzy konserwowej
* pół puszki groszku konserwowego (użyłam Orzech)
* 4 jajka
* 2-3 łyżki majonezu
* sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Makaron ryżowy ugotować w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Gotowy wylać na sitko, aby obciekł z wody. Tuńczyka odlać z zalewy. jajka ugotować na twardo, pokroić w kostkę. Groszek i kukurydzę odlać z zalewy. Wszystkie składniki na sałatkę umieścić w misce, dodać majonez, sól i pieprz, dokładnie wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy pozostawiony komentarz :)
Na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć jak najszybciej :)