Prosty i szybki krem ze śmietany i serka mascarpone. Doskonały do przełożenia tortu, ciasta lub do dekoracji. Krem ten jest puszysty i delikatny, jednak mimo minimalnej ilości składników, można go bardzo łatwo przebić. Dlatego też podczas ubijania trzeba uważać i obserwować śmietanę. I jeszcze jednak rada, śmietana powinna być dobrze schłodzona.
* 300 ml schłodzonej śmietany kremówki 36%
* 250 g serka mascarpone
* 20-25 g cukru pudru
Wykonanie:
Do miski wlać śmietanę, wymieszać mikserem. Na początku na najmniejszych obrotach miksera, potem zwiększyć jego obroty. Kiedy śmietana lekko się ubije, ale będzie jeszcze płynna dodać serek mascarpone i wsypać cukier puder. Mieszać na wysokich obrotach miksera, aż krem zgęstnieje.
Mozna dodac kieliszek rumu lub adwokata
OdpowiedzUsuńNapewno wypróbuj, wygląda pysznie 🤗
OdpowiedzUsuńPolecam :)
UsuńWłaśnie będę robiła, mam nadzieję że wyjdzie :))
OdpowiedzUsuńJeżeli zrobisz dokładnie ,jak jest w przepisie na pewno się uda.Mnie wyszedł torcik pycha i ślnawet okruszka nie zostało i już mam zamówienie na nastepny.DZIĘKUJĘ serdeczności przesyłam🤩😪
OdpowiedzUsuńDziękuję za miłe słowa i również pozdrawiam :)
UsuńPotwierdzam, krem dobry
OdpowiedzUsuńRobiłam jest super
OdpowiedzUsuńDziękuję za przepis wyszedł bardzo dobry
OdpowiedzUsuń